Argentiinalainen tango

Argentiinalaista tangoa aikaisemmin tanssineet, lajin perusteet jo osaava alkuiltaryhmä. Tiistaisin 2.5-16.5.2023 klo 17:30-19:00. Kurssi sisältää 3 opetuskertaa 1 h 30 min opetusta. Hinnat 15 e osakuntalainen (EPO, PPO, VN) / 20 e opiskelija / 25 e muu. (Huom! argentiinalaista tangoa osaavien kurssille on poikkeuksellisesti ennakkoilmoittautuminen su 30.4 mennessä ja minimi osallistujamäärä n. 10 osallistujaa, joten ilmoittauduthan ajoissa.)

Kurssille pohjaosaamisena osaat viejänä tai seuraajana sujuvasti ochoihin siirtymistä ja ochotekniikkaa. Osaat tanssia argentiinalaista tangoa, tiedät lajin perusteet, jotta pääsemme kurssilla sujuvasti etenemään, opitaan peruskuvioiden päälle lisää kuvioita ja tekniikka - löydetään lisäoppia ja syvennytään lisää lajiin.

Lisäksi puoli tuntia ennen ensimmäistä kurssikertaa klo 17.00-17.30 on mahdollista käydä kurssiin valmistava opettajalla tuettu vapaaharjoitus, jossa on mahdollisuus kertailla argentiinalaista tangoa ennen kurssia. Suositellaan saapua siis kurssin ekalla kerralla puoli tuntia ennen alkua paikalle valmistautumaan tunnille.

Argentiinalainen tango tutuksi, uutta lajia opettelevat loppuiltaryhmä. Tiistaisin 2.5-16.5.2023 klo 19:00-20:30. Kurssi sisältää 3 opetuskertaa 1 h 30 min opetusta. Hinnat 10 e osakuntalainen (EPO, PPO, VN) / 15 e opiskelija / 20 e muu Alkeet. Lähdetään lajin perusteista liikkeelle. Opettelemme arg. tangon tekniikkaa ja muutamia perusliikkeitä, joihin lähes kaikki arg. tangon kuviot perustuvat. Kurssille saa myös tulla kertaamaan ochotekniikkaa, lukkoa ja kävelemistä jos jo aiemmin tanssineiden tekee mieli, mutta opetus alkaa aivan alusta. Argentiinalainen tango tutuksi -kurssi soveltuu uutta lajia opetteleville suomalaista tangoa tai foksia aikaisemmin tanssineille.


Argentiinalainen tango tuo kaunis, tyylikäs sekä elegantti tanssilaji. Suomalaista tangoa tai foksia tanssiville hyvä mahdollisuus täydentää käsitystä tangoilusta. Argentiinalainen tango täydentää hyvin suomalaista tangoa ja toisinpäin. Kun osaat viedä tai seurata argentiinalaista tangoa, paranee myös muiden suljetun otteen lajien vienti- ja seuraamistekniikka (“vise”).

Argentiinalainen tango antaa musiikin tulkinnan vapautta, mahdollistaa seuraajille tyylikkäitä kauniita koristeluja, tuo jaloille suomalaista tangoa enemmän vapauksia, sekä tanssijoiden iloksi moninaisempia kuvioita sekä sävyjä. Argentiinalaisella tangolla laajennat tango-osaamista sekä opit hauskoja kuvioita sekä hyödyllistä kehonhallintaa, joka tukee myös muita tanssilajeja. Kurssin oppeja hyödyntämällä voit myös fuusioida argentiinalaista tangoa suomalaiseen tangoon, lajit soveltuvat osittain yhteen.

Molempien argentiinalaisten tangokurssien opettajana kokenut ammattiopettaja Marianne Krause.


Tunneilla on kiertävä parinvaihto, joten kursseille et tarvitse omaa paria. Vaihtuvan parin kanssa tanssiminen on oppimisen kannalta hyödyllistä ja samalla tutustuu uusin mukaviin tanssikavereihin. Kurssit ovat suunnattu kaikille korkeakouluopiskelijoille (yliopistot ja ammattikorkeakoulut). Lisäksi mukaan mahtuu myös hyvin opinnoissa valmistuneita entisiä tanssikerholaisia ja opiskelijamielisiä. Tunneilla villitsee nuorekas opiskelijahenkinen ilmapiiri.

Ilmoittaudu ilmoittautumislomakkeella.

Käytähän maksaessa viitettä 3340. Maksu tilisiirtona tilille:

Holvi FI51 7997 7998 0564 23
BIC HOLVFIHH

Koko kurssin käymällä saa suurimman hyödyn, mutta kaikkia kurssikertoja ei ole välttämätöntä käydä. Voit kiireittesi aikataulujesi mukaan käydä kaikki tunnit tai osan tunneista.

Kurssit pidetään Pohjalaisten osakuntien tiloissa Ostrobotnia-talossa, osoitteessa Töölönkatu 3A, 5.krs. Saapumisohjeet: Manala ravintolan vierestä Bottan ovesta sisään, portailla tai hissillä porraskäytävää ylös 5. krs jossa sijaitsee Pohjalaisten osakuntien ovi jonka vieressä aula ja tanssisalit.

Jäikö kysyttävää? Tavoitat meidät osoitteesta pohjalaistentanssikerho.ry@gmail.com. Tanssin iloa kaikille! Nähdään kursseilla!🙂